Senaste inläggen

Av kickssons - 26 november 2011 19:52

Julmarknaden i svenska kyrkan gick alla tiders, i lördags var det smockfullt med folk och även vid lunchtid var det en enormt kö för att komma in.

                           och sedan var det nästan omöjligt att ta sig fram i den stora salen                                   

och det bästa av allt var nog att det var ganska tomt på hyllorna på söndags kvällen.

                             

Det var fortsatt underhållning av vår duktiga organist Carina & hennes härliga make Kenneth som  också  är mycket duktig att spela ♪♫♫♪♪. 

                                        
På söndagskvällen blev det en slags spontan allsång av damerna i Lotteriet, Julpyntet, Syjäntorna & Godisståndet med både Carina & Kenneth som spelade fyrhändigt.

 

Tomtarnas vaktparad avslutade denna musikaliska stund.   ♫♫♪♪♪♫♫ 

  

 Michael, vår trevliga präst, stod i stort sett alla 3 dagarna vid entrén till basaren och hälsade alla välkomna.                   Det var enormt uppskattat.


Idag var jag på en årlig lokal julmarknad med mina alster, men det var betydligt lugnare är förra helgen.

                                           


Nu ska jag adventpynta så alla fönster har advents ljusstakar uppsatta tills i morgon. 


           Önskar Er alla en trevlig 1:a advent.  

                                               


.   

Av kickssons - 18 november 2011 16:55

Vilken härlig dag det blev igår när julmarknaden  i Svenska Kyrkan i London öppnades av den svenska ambassadören i London, Nicola Clase.

  


Vårt handarbets stånd var fullt av grejer och vi  var  precis vid entrén till salen. Fullt av folk som spenderade en hel del slantar, i stort sett hela dagen    .

   

 Min favorit grej (julduk) var handsydd av en av  syjäntorna och  det var nog den första saken vi sålde så fort marknaden var öppnad.   


     Många av medhjälparna hade fina national dräkter och andra hade kyrkans härliga "Carl Larsson" förkläden på sig.

                                                             


En stor överraskning  var att Robert Wells kom till basaren ett tag & bl.a underhöll    uppe i själva kyrkan, som  var "ombyggt" som kafé. 


      

På bilden; Robert tillsammans med vår härliga & duktiga organist Carina Einarson.  (Carina spelade julmusik  som var mycket uppskattat, på flygeln i stora salen med jämna mellan rum.     )


Det var som vanligt varmkorvförsäljning, fiskdamm för barnen & utanför kyrkan kunde man köpa & äta varm ärtsoppa.


Idag är basaren stängd  men  är öppen igen  i morgon & på söndag. En del av oss hade evt planerat att åka till den Norska Kyrkan's julbazar idag och om inte annat ätit våfflor, men misstänker att många av oss sitter hemma och vilar våra ömma ben, det tar ju lite på musklerna att hålla sig upprätt i mer eller mindre omkring 10 timmar.


                Det kommer nog evt. fler bilder i morgon.Av kickssons - 16 november 2011 00:08

Hemma igen efter några trevliga dagar  i Skottland, alldelels utanför Inverness

  


 

På uppresan var det inget vidare väder,  men precis när vi passerade Aviemore kom solen fram och sol & ovanligt varmt hade vi varje dag.             

            


Som vanligt blev det en hel del  besök hos släkt & vänner. Hann även med lite Haggis ätande       .


 I ett av grannfälten till svåger & svägerska finns det de mest underbara små pony hästar

                                        


                                              ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~


Idag var jag i Svenska kyrkan och  hjälpte till med upp packning etc till den kommande Julmarknaden, blir en sväng in dit  i morgon också.

                      


                            


                                  

Av kickssons - 3 november 2011 23:14

Igår var jag ute i min trädgård och skulle se om min underliga hyacint hade kommit upp ur jorden  och i år är den tidigare än vanligt     resten av mina hyacinter brukar blomma i April... 


                       samtidigt hittade  jag följande blommor i full swing

                             

Ros                   Fuchsia       Tomatplanta   
  Styvmorsviol       

Tror hela trädgården  har fått för sig att  att det är vår/sommar just nu. 


I tisdags var det  'Syjäntor'  som träffades och sydde febrilt till Svenska Kyrkan i Londons kommande julmarknad  17, 19 & 20:e November.                                                                                 


                                  


.  

Av kickssons - 30 oktober 2011 14:29

Nu har jag sytt klart ett jul lapptäcke som jag ska ge till julmarknaden. Detta täcke har tagit ganska lång tid för mig att sy p.g.a att samtliga "hexagoner" har handsytts & jag har sytt dessa i bilen på de senaste årens bilsemester till Sverige (OBS;har inte sytt när jag kör!!!). Hade nästan glömt att jag hade alla bitarna klara så ÄNTLIGEN är täcket färdigt. Det mäter c;a 1.20 i kvadrat. Man kan även använda detta som en duk och det blir kanske då ett sova på maten täcke/duk.


    


Lite fler dalahästar har jag också hunnit med att sy  & 2 andra lapptäcken ska bara fållas. Planerar att fålla klart dem framför TV'n ikväll samtidigt som jag kikar på "Stricktly Dancing" (det är väl samma program som heter Let's Dance i Sverige).


                                              


  
.Av kickssons - 25 oktober 2011 23:57

Denna helg har vi haft Sverige besök & i morgon flyger "tjejerna" tillbaka hem till sina familjer i Sverige. Den större delen av deras tid har nog spenderats med shopping!!!

                                                       

och ett av barnen kommer nog att bli jätteglad över sin Giraff-     dress som hans mamma kommer hem med, som kommer att bli bra att ha på sig på en kommande maskerad.


Själv har jag i vanlig ordning sytt en del, bl.a ett par nya dalahästar

                                          denna gång i pastellfärger.


Idag var det extra syjänteträff där vi nu har kommit en bra bit på bårtäcket några av oss syr till Svenska Kyrkan här i London.                       

Det blir en  paus i det arbetet nu tills efter julmarknaden som äger rum i London  i mitten av November.


   


   

Så skulle någon av Er ha vägarna förbi London, kika gärna in på julmarknaden & om inte annat ta en fika och ät en av de mest underbara smörgåsarna, lussekatterna etc som serveras i det tillfälliga kaféet uppe i själva kyrkan.


                   


Av kickssons - 13 oktober 2011 20:37

.. ett gott försök till sådant försökte jag mig på idag på Svenska Kyrkans Torsdags träff. Stefan Andhé kom och pratade och läste lite ur en av hans tidigare böcker. Han gav oss många skratt  så tårtarna rann på många av oss, tiden bara rusade förbi tills det var lunchdags. Hade kameran med mig & frågade lite försynt om det var OK att ta en bild & lägga ut på min blogg. Jag vet att jag är totalt oteknisk men 'Hr Kåsör'  använder fortfarande sin Olympia skrivmaskin & han använder sig inte av data, bloggar, facebook etc..  Mycket sympatiskt tycker jag.   Det var alltså OK att ta lite bilder & lägga ut på min blogg.


   Bästa bilden blev tillsammans med "Mrs Sweden" som jag ofta kallar Elisabet Baldwin för. Denna härliga människa känner i stort sett till de flesta svenskar i London. Elisabet är nu pensionerad från Svenska Handelskammaren i London där hon i många år var General Manager & arbetar nu  i Kyrkan med jämna mellanrum & dyker upp som sy-jänta ganska ofta. Hennes virkade "dammsugare" är så fina  & det bästa med dem är ju att de är kalorifria.


Var ute med  syjäntor igår igen. Vi håller på att sy ett bårtäcke i lapptäcksteknik till kyrkan med tusentals hexagon bitar.

                                     

Trevligt har vi det när vi ses samtidigt som vi fikar & hinner med att snacka en hel del.  De flesta av oss pysslar även varierande grejer som vi hoppas ska säljas på den kommande julmarknaden i November.                                 Sydde klart detta underlägg                                                 

       blev det av detta

Av kickssons - 11 oktober 2011 16:34


Nu finns det även en spegelvänd dalahäst. Ritade ett diagram som fungerade helt OK. 

     


Har även sytt klart ett par julkort,  som redan är färdig monterade, fler lär det nog bli.


    

 

           Men nu blir det symaskin igen ett tag framöver.


Om någon är intresserad av att se "lite bilder" från MC- cykel Marocko resan som gubben & co nyligen har gjort, kan man klicka på MOUNTAINRATS länken hos mig. Klicka sedan på Desert Rats. Har tydligen även själv hamnat på några av bilderna som  den Webside ansvariga tog... 


Presentation


WELCOME TO MY BLOG THAT MAINLY IS ABOUT MY QUILTING. Välkommen till min blogg som mestadels handlar om mina lapptäcken, men lite annat kommer säkert också att dyka upp

LOKAL TID

London

LONDON VÄDRET

Vädret London

SENASTE INLÄGGEN

LÄNKAR

QUILTING BLOGGERS

Quilting Gallery Logo

KALENDER

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2015
>>>

TACK FÖR DITT BESÖK

BESÖKANDES FLAGGOR

free counters

Kategorier

GÄSTBOK

Arkiv

Tidigare år

Fråga mig

1 besvarad fråga

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se